Košarkaška reprezentacija BiH upisala novu pobjedu, savladan i Portugal

21. Jul 2017. | 22:35 | NV
gegic

Košarkaška reprezentacija BiH nastavila je sa učešćem na turniru Trofej Makedonije. Nakon jučerašnje pobjede nad Holandijom 102:93, naša reprezentacija je iako desetkovana pobijedila Portugal 58:63, prenosi agencija Patria.

Prvi period pripao je Portuglacima. U uvodnim minutama se igralo uglavnom koš za koš da bi u finišu nominalni domaćin u ovom susretu napravio seriju od 6:0. Odgovor našeg tima je uslijedio u drugoj četvrtini. Izabranici Duška Vujoševića su u potpunosti okrenuli rezultat u svoju korist pa su na odmor otišli sa zalihom od sedam poena(29:36).

U trećoj dionici također dobra igra naših momaka, pogotkom Lazića sa linije slobodnih bacanja otišli smo na maksimalnih +12(29:41), a u posljednji period ušli smo sa prednošću od sedam poena.

Porugalci su furiozno otvorili četvrti period, napravili su seriju 10:1 te vratili neizvjesnost u ovaj susret. Silva je na 5:47 prije kraja trojkom poravano na 54:54.

Sjajan u našoj ekipi bio je Hasandić sa 15 poena, Vrabac je postigao 10, dok su Sejfić i Lazić ubacili devet, odnosno osam poena.

U ekipi Portugala najefikasniji je bio Silva sa 21 poenom.

 

NV / NAP

Na vrh