KS: Data saglasnost za upošljavanje 14 novih zaposlenika u Zavodu “Mjedenica”

7. Sep 2017. | 23:00 | NV
In this photo made Monday, Oct. 24, 2016, William Wilkie, 4, left, and Megan Krail practice trick-or-treating at the The University of Texas at Dallas' Callier Center for Communication Disorders preschool class in Dallas. The curriculum is classroom-based speech, language and communication program for children with Autism Spectrum Disorder. In the week leading up to Halloween, the children are practicing trick-or-treating.  (AP Photo/LM Otero)

Na zahtjev Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica“, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalo je danas saglasnost za prijem u radni odnos 14 zaposlenika na određeno vrijeme u trajanju od godinu dana u ovoj ustanovi.

Kako je u zahtjevu obrazloženo, za rad s učenicima upisanim u prvi razred osnovne škole bit će angažovano četvero edukatora – rehabilitatora, te 10 profesora predškolskog odgoja za rad u odgojnim grupama u vrtiću “Sunce”.

Finansijska sredstva za ovu namjenu obezbijedit će Zavod “Mjedenica“, koji je i obavezan da prijem zaposlenika u radni odnos izvrši u skladu sa zakonskim propisima.

Inače, u sastavu ove javne ustanove nalazi se vrtić “Sunce” u kojem se provodi odgovarajući program predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu s posebnim potrebama.

U njemu su trenutno uposlena dva odgajatelja i jedna medicinska sestra, što je nedovoljno s obzirom da je još u junskom upisnom roku ovaj zavod zaprimio 80 novih zahtjeva roditelja za smještaj njihove djece u vrtić.

Današnjim davanjem saglasnosti bit će omogućeno funkcionisanje pomenutog vrtića u punom kapacitetu, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

 

NV

Na vrh