KS sufinansira troškove trenažnih procesa u objektima preduzeća “ZOI ’84“ i Centra za sport i rekreaciju

25. May 2017. | 14:54 | NV
IMG_2308

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sufinansirat će troškove trenažnih procesa sportistima koji svoje treninge obavljaju u sportskim objektima KJP “ZOI ’84“ i Centra za sport i rekreaciju sredstvima od preko 140.000 KM.

Ovim povodom, danas je ministar kulture i sporta Mirvad Kurić potpisao Protokol o saradnji sa direktorom “ZOI ’84“ Midhatom Hubijarom i direktoricom Centra Jasminom Polić.

“Činimo sve da našim sportistima i klubovima osiguramo bolje uvjete za njihove svakodnevne treninge i ovo je najdirektniji način naše podrške njima, a koja ima za cilj dostizanje i ostvarivanje najboljih sportskih rezultata”, kazao je ministar Kurić.

I direktor Hubijar i direktorica Polić su istakli kako Ministarstvo ovom svojom aktivnošću pruža i značajnu podršku njihovim preduzećima te potvrdili kako ipak najveću korist imaju sportski klubovi i sportisti koji u njihovim dvoranama i stadionima imaju mogućnost treninga tokom cijele godine.

Inače, ovim su, između ostalih, omogućeni treninzi sarajevskim džudistima, karatistima, hrvačima, ritmičkim gimnastičarkama, dizačima tegova, atletičarima, strijelcima i kuglašima.

 

NV

Na vrh