LDP: Nacionalistički nastup Nikolića

15. Jan 2017. | 22:46 | NV
jovanovic i nikolic

Ponašanje predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zabrinjava opoziciju u Srbiji. Oglasili su se i iz Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i oštro osudili Nikolićeve nacionalističke ispade. U saopštenju stoji sljedeće:

Poslije decenija ratova prouzrokovanih politikom koja je uništila našu zemlju i zbog koje su stotine hiljada ljudi izgubili živote, zvaničnici Srbije imaju obavezu da čuvaju mir, a ne da pozivaju na nova stradanja i katastrofalne ishode koje bismo teško prebrodili, navedeno je u saopštenju. Prethodnih nedelja svjedoci smo kako nacionalistički ispadi i besmislene provokacije mogu da se vrlo brzo transformišu u ratne pokliče od kojih koristi na kraju imaju samo političari koji su ih namjerno prouzrokovali, jer drugačije ne mogu da se ponašaju.

Skandalozan Nikolićev nastup u Banjaluci koji je produbio mnogobrojne podjele u BiH dobio je svoj nastavak u nenormalnoj situaciji sa vozom, koji je umjesto spajanja naroda doprinio još većoj radikalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i što je još gore, Srba i Albanaca kojima je budućnost zajedno u Evropskoj uniji, a ne u novim rovovima. Nikolić nas svojom neobjavljenom predsjedničkom kampanjom, čiji je jedini sadržaj nacionalizam, i svojim današnjim nastupom i onim što je rekao u Banjaluci gura u nove sukobe, iako je prioritet svih prioriteta Srbije rešavanje problema koji su posljedica devedesetih godina i koje smo uz užasne gubitke jedva preživjeli, ocjenila je LDP.

Građanske demokratske snage u Srbiji imaju obavezu da pruže snažan otpor nacionalističkom ludilu u kojem prednjači Nikolić, a koje otvoreno podržava i podstiče Kancelarija za KiM i njeni predstavnici. Srbiji su potrebne unutrašnje reforme i promjene od kojih će građani i čitavo društvo imati korist, a ne izolacija koju nam nude sadašnji predsjednik i drugi predsjednički kandidati koji bi najradije rehabilitovali politiku Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice, zaključeno je u saopštenju LDP, prenosi danas.rs.

 

NV / danas.rs

Na vrh