Lejla Ahmetović zbog 3.700 KM ne može ići na SP

5. Oct 2017. | 18:13 | NV
ahmetovic(4)

Sarajka Lejla Ahmetović (17) reprezentativka je Bosne i Hercegovine u karateu koja nažalost zbog nedostatka finansija neće moći predstavljati našu državu na Svjetskom prvenstvu u Tenerifeu (Španija) 24. oktobra, prenosi agencija Patria.

Lejla se kao dražvna prvakinja i kroz bodovna takmičenja kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Španiju, ali izgleda da na njemu neće moći učestvovati zbog troška od 3.700 KM koliko košta putovanje i boravak, a koji joj njeni roditelji ne mogu platiti.

Učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole na Bjelavama inače je trostruka držvna prvakinja, bila je treća na Balkanu (Sofija), peta na svjetskom kupu u Umagu, te 15. na svjetskom prvenstvu u Indoneziji, te osvajala medalje na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima.

Sa istim problemom se susrela i karatiskinja Ajla Mahmutović kojoj su sugrađani skupili potreban iznos za predstavljanje BiH na SP.

Apelujemo na državne institucije i uspješne kompanije da pomognu Lejlin odlazak na Svjetsko prvenstvo i novu kvalitetnu sportsku promociju Bosne i Hercegovine.

 

NV / NAP

Na vrh