Lino-Fest 27. maja u Domu mladih u Sarajevu

28. Apr 2017. | 17:48 | NV
LINOletak

15. festival dječje pjesme „Lino-Fest 2017“ održaće se 27. maja ove godine s početkom u 17:00 sati, u „Domu mladih“ u Sarajevu

Ovaj festival poznat je mališanima diljem regije po dobrom druženju i lijepoj muzici, a mali pjevači svojom energijom i odličnim izvedbama predstaviće se u takmičarskom dijelu 15. festivala dječje pjesme „Lino-Fest 2017“, čija je ovogodišnja tema  „Djeca i sport“.

“Najveća nagrada za naše napore kojima sve ove godine nastojimo napraviti što kvalitetniju manifestaciju za djecu je to da s „Lino-Festa“ mališani odu s novim spoznajama i željom da ponovno dođu i naredne godine. I ovogodišnji festival će okupiti talentirane male pjevače iz cijele regije i nadamo se da ćemo u budućnosti imati priliku ugostiti još veći broj mladih muzičkih nada.“ istaknuo je Željko Gudelj, direktor Festivala.

Najveća zabava za mališane biće upotpunjena tematskim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“, zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

“Uistinu je veliko zadovoljstvo promatrati kako Lino-Fest iz godine u godinu sve više raste, postaje sve kvalitetniji i, što je najvažnije, doprinosi razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će još mnoge nove generacije dio svog djetinjstva, početne muzičke korake i spoznaje pamtiti po Lino-Festu“, izjavila je Ivana Krstanović, PR Festivala.

Ovogodišnji festival „Lino-Fest“ bit će realiziran u produkciji Udruge „Libertas“, KJP „Centar Skenderija“ Sarajevo i Udruženja „Facultas za prosperitet mladih“.

 

NV

Na vrh