Ljekari se usprotivili smjeni dr. Ismeta Gavrankapetanovića, odbili ponudu dr. Sebije Izetbegović

2. Aug 2017. | 17:28 | NV
kcus foto patria (1) copy

Više ljekara sa Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu odbili su prihvatiti poziciju šefa ovog odjela, nakon najave da će menadžment smijeniti profesora Ismeta Gavrankapetanovića sa te pozicije. Oni su obrazložili da se protive nametnutim odlukama koje se tiču ustroja i rada Klinike.

Najmanje trojici ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju menadžerica KCUS-a dr. Sebija Izetbegović ponudila je da na poziciji šefa ove klinike, na najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji, zamijene jednog od vodećih evropskih ortopeda dr. Gavrankapetanovića, ali su oni to odbili, javlja agencija Patria.

Ljekari koji su se usprotivili smjeni dr. Gavrankapetanovića su: prim. dr. Mirza Biščević, doc. dr. Đemil Omerović, mr.sci.dr. Senad Maksić, mr.sci.dr. Semin Bećirbegović, prim. dr. Amir Ahmetović, prim. mr. sci. dr. Husein Čamo, dr. Fahrudin Helać, dr. Hasan Tanović, dr. Mehmed Jamakosmanović, dr. Elvir Baždar, dr. Ehlimana Hadžić-Agović, dr. Edin Kulenović, prim. dr. Dario Ivanišević,  doc. dr. Fuad Džanković, dr. sci Hadžan Konjo.

“Mi potpisani specijalisti Klinike za ortopediju i traumatologiju dajemo podršku šefu Klinike prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i oštro se protivimo nametnutim odlukama koje se tiču ustroja i rada naše Klinike“, navodi se u pismu upućenom upravi KCUS-a.

Na pitanje novinara agencije Patria koji su razlozi smjene dr. Gavrankapetanovića o kojoj se govori, na KCUS-u nisu željeli komentirati.

Dr. Ismet Gavrankapetanović završio je Medicinski fakultet u Sarajevu 1986. Doktorsku tezu odbranio je 1998. godine. Član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, među njima i Američke akademije ortopedskih hirurga, član je Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije, hirurgija koljena i artroskopija, član je Britanskog udruženja hirurga lakta i ramena…, piše NAP.

 

NV / NAP

Na vrh