Magazinović: Rješenje za krupan problem za BiH jeste da Dodik ponudi ostavku

18. Jan 2017. | 18:57 | NV
sasa1(3)

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvedene su sankcije od strane Sjedinjenih Američkih Država. State Deparment potvrdio je u utorak navečer da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Dodiku.

Te sankcije podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a u PD PSBiH kaže da su SAD jedna od najmoćnijih svjetskih sila, istovremeno najveći prijatelj BiH i zemlja koja je najzaslužnija za mir u BiH.

“Zbog toga ova poruka koju sa sobom nose sankcije treba biti ozbiljno shvaćena, a ne samo za Dodika nego i od ostalih političara. S druge strane po meni bi ovo trebalo služiti kao poticaj OHR-u da konačno se počnu baviti svojim poslom i prestanu biti zabrinuti nego da počnu raditi ono što je u njihovom mandatu. Želim istaći da ovo nije samo problem Dodikovog režima i RS, ovo je problem čitave BiH, jer zamislite stranog investitora koji treba da uloži novac u zemlju gdje je jedan od vodećih političkih lidera na crnoj američkoj listi. Ovo je krupan problem za sve nas u BiH i rješenje je da Dodik da ostavku”, rekao je Magazinović za NAP.

NV / nap.ba

Na vrh