Maradona poručio Maduru: Tvoj sam vojnik spreman da branim Venecuelu od imperijalizma

9. Aug 2017. | 11:04 | NV
41435

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Diego Armando Maradona, osim što je fudbalska ikona u Južnoj Americi, također je i jedan od protagonista tamošnjih političkih procesa budući da podržava socijalističke vlade u tom dijelu svijeta.

Bilo da se radi o Kubi, Venecueli, Boliviji ili njegovoj Argentini, Maradona daje podršku ljevičarskim pokretima. Tu podršku je posebno iskazivao prema Fidelu Castru i Hugu Chavezu, dvojici bivših predsjednika Kube i Venecuele, čije je portrete tetovirao na svom tijelu.

Protesti i nemiri u Venecueli Maradonu su ovaj put naveli da on i njegova saputnica Rosio Oliva podrže aktulenog predsjednika Venecuele Nicolasa Madura.

Na svom Facebook profilu Maradona je napisao: “Čavisti smo do smrti. I kada Maduro naredi oblačim se kao vojnik za slobodnu Venecuelu, da se borim protiv imperijalizma i onih koji žele oteti naše zastave, a to je najsvetije što imamo. Živio Chavez! Živio Maduro! Živjela revolucija! Živjeli pravi Venecuelanci, a ne oni Venecuelanci zainteresovani i uključeni u desnicu.”

Poruku koju je napisao na svom Facebook profilu na španskom, talijanskom i engleskom jeziku za samo nekoliko sati skupila je na hiljade komentara njegovih sljedbenika na ovoj mreži.

 

NV

Na vrh