Marijela Hašimbegović: U susret novoj sezoni 2017/18

5. Sep 2017. | 21:16 | Marijela Hašimbegović
nv46057

Poštovana publiko, poštovaoci pozorišne umjetnosti,

Nova  umjetnička sezona 2017/18. postavlja pred nas velike zadatke i projekte u čiju realizaciju ulazimo sa posebnom predanošću, jer ste nas vi, draga naša publiko, zadužili svojim ogromnim povjerenjem.

U proteklim sezonama dosegnuli smo visoke umjetničke standarde i sada ih trebamo održavati, raditi još bolje i više djelujući kroz kolektivni čin stvaranja i otvaranja novih i drugačijih kreativnih prostora koji će održati svojevrsnu umjetničku nit stvorenu između vas, poštovana publiko, i Narodnog pozorišta Sarajevo.

I ova sezona će odisati entuzijazmom, spremnošću za dodatnim naporima u realizaciji pozorišnog repertoara koji će predstaviti naše pozorište kroz jedinstven estetski doživljaj, kroz novu komunikaciju između realnog i imaginativnog, realizma i apstrakcije, a u kombinaciji klasičnih i savremenih domaćih i stranih djela!!! Najbolji umjetnici regije – reditelji, koreografi i drugi, sarađivat će sa nama i kreirati inspirativna rješenja novih naslova, sa ciljem da nas povedu u svijet novih i zanimljivih predstava koje ćete sigurno voljeti, a koje će obogatiti naš premijerni program i podići ljestvicu našeg umjetničkog standarda za podiok više!!!

Svjesni smo odgovornosti da putem našeg djelovanja vladamo najmoćnijim instrumentom kojem službujemo u cilju oplemenjivanja ljudskih duša i stvaranja nekog boljeg i ljepšeg svijeta, a svakodnevnica u kojoj živimo podstiče nas da pratimo nove izazove i djelujemo još bolje i glasnije.

Naši ciljevi su usmjereni ka promociji pozorišne umjetnosti, očuvanju identiteta našeg kulturnog naslijeđa, promociji naših izvrsnih umjetnika, edukaciji mladih umjetnika i naše najmlađe publike, stvaranju ambijenta i kreativnog prostora koje vi, draga publiko, osjećate kao vaše mjesto susreta.

Sretna nam nova umjetnička sezona, i neka nam donese puno radosti!!!

NV / Marijela Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo

Na vrh