Marine Le Pen: Euro je nož u našim rebrima

2. Apr 2017. | 21:29 | NV
32548

Liderka krajnje desnice i kandidatkinja za predsjednika Francuske Marine Le Pen, izjavila je na mitingu da je euro kao nož u rebrima francuskom narodu, prenose regionalni mediji.

Ona je na mitingu u gradu Bordeaux rekla da bi predstojeći predsjednički izbori mogli da budu najava “civilizacijske promjene”, prenose agencije.

Ohrabrena pobjedom Donalda Trumpa, željom Velike Britanije da napusti Evropsku uniju, a uprkos tome što ankete pokazuju da će izgubiti u predsjedničkoj trci, Le Pen se nada da će profitirati na trenutnoj snazi populizma u Francuskoj.

Ranije je ona istakla da ona ne vjeruje anketama, jer su te iste ankete predviđale da Trump neće pobjediti na izborima, kao i ranije da Britanci neće glasati za Brexit.

Marine Le Pen pored svojih desničarskih i ekstremističkih stavova vješto zastupa i stavove nezadovoljnih građana Francuske, govoreći o stavarima o kojim u francuskoj politici najveće stranke ne raspravljaju. Primjer korištenje zajedničke valute je jedan od njih, jer niko drugi zajedničku evropsku valutu ne dovodi u pitanje.

“Prepušteni smo na milost i nemilost valuti koja je prilagođena Njemačkoj, a ne našoj ekonomiji. Euro je uglavnom nož zaglavljen u našim rebrima koji čini da djelujemo onako kako drugi žele”, rekla je Le Pen.

 

NV

Na vrh