Marinko Pejić: Srebrenica je mjesto strašnog zločina i genocida nad bošnjačkim narodom

10. Jul 2017. | 21:24 | NV
pejić

Srebrenica je mjesto strašnog zločina i genocida nad bošnjačkim narodom i taj grad mora biti mjesto pouke za sve nas, rekao je prof. dr. sc. Marinko Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNV BiH).

Hrvatsko narodno vijeće Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Marinkom Pejićem, svima koji su prije 22 godine izgubili članove svoje porodice u Srebrenici iskazuje sućut i dijeli s njima bol.

“Srebrenica je mjesto strašnog zločina i genocida nad bošnjačkim narodom i taj grad mora biti mjesto pouke za sve nas. Srebrenica se nije smjela dogoditi na tlu civilizirane Europe. Naravno, za to nije kriv srpski narod, nego oni koji su definirali i provodili velikosrpsku agresivnu, osvajačku i genocidnu politiku. Nažalost, ostali su recidivi rata, ali svi mi moramo poraditi na tome da se približavamo jedni drugima, to nam je modus vivendi u ovoj državi i regiji. S druge strane, bitno je opraštanje, a njega nema bez priznanja. Ako netko ni dan danas ne priznaje da je bio genocid u Srebrenici, kako mu onda oprostiti, i ne samo to, treba izraziti kajanje zbog onoga što se dogodilo”, rekao je prof. dr. sc. Marinko Pejić.

 

NV

Na vrh