Mašić: Bakir Izetbegović mora snositi odgovornost zbog porodične zloupotrebe službenog vozila

18. Apr 2017. | 14:00 | NV
patria

Politički direktor SDP BiH Damir Mašić traži od nadležnih istražnih organa u BiH da utvrde odgovornost za neovlašteno korištenje službenog vozila Predsjedništva BiH od strane Sebije Izetbegović, supruge Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH, piše Patria..

“Ovaj skandalozni potez porodice Izetbegović vrhunac je privatizacije države i njenih institucija koju oni i njihova SDA godinama provode. Čak i ako je od čelnih ljudi SDA – previše je. Od onih koji su spremni na ovakve stvari ne može se očekivati da zbog moralne odgovornosti podnesu ostavke ili makar upute izvinjenje građanima.

Zato očekujem da nadležna pravosudna i policijska tijela u BiH pokažu predanost i profesionalnost, te hitno ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i adekvatno sankcioniraju one koji su ovu zloupotrebu državne imovine naredili i proveli. Ovo je još jedan dokaz da čelnici SDA državu BiH posmatraju isključivo kao svoje privatno vlasništvo u kojem oni, za razliku od građana, mogu raditi šta god žele. Krajnje je vrijeme da se ovakvo ponašanje zaustavi i već jednom kazni”, poručio je Mašić.

NV / nap.ba

Na vrh