Mektić-Moore: BiH postigla značajne rezultate u borbi protiv terorizma

17. Aug 2017. | 18:55 | NV
mektic

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i Misija OSCE-a u BiH nastavit će i u budućnosti da blisko sarađuju u cilju povećanja sigurnosti građana, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića i šefa Misije OSCE-a u BiH ambasadora Jonathana Moorea, kojem je ovo ujedno bila oproštajna posjeta, piše agencija Patria.

Dosadašnja saradnja Ministarstva i Misije OSCE-a je ocijenjena kao izvrsna, kroz koju su ostvareni značajni rezultati uprkos problemima i sporosti u provođenju strateških projekata i reformi.

Rezultati su posebno vidljivi borbi protiv terorizma, prevenciji te podizanju svijesti o opasnostima ove globalne prijetnje.

Ambasador Moore je istakao značajnu ulogu ministra Mektića u ovom procesu, odnosno  spremnost da konkretno govori i suoči sa ovim prijetnjama u zemlji.

Zbog svega navedenog značajno je promijenjen i imidž BiH u svijetu, na koju se sada gleda kao na odlučnu i pouzdanu državu u borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma.

 

NV / NAP

Na vrh