Mektić sa direktorima sigurnosnih agencija: Pojačane obavještajne i operativne mjere u BiH

23. Dec 2016. | 18:41 | NV
mektic00

U Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine održan je sastanak ministra sigurnosti Dragana Mektića sa direktorima sigurnosnih agencija BiH (Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima BiH).

Tokom sastanka analizirana je trenutna sigurnosna situacija u BiH u svjetlu posljednjih terorističkih napada u Evropi i novi načini izvršenja terorističkih akata, te je usaglašeno poduzimanje pojačanih mjera i radnji, kako bi se preduprijedili i spriječili bilo kakvi oblici eventualnih terorističkih prijetnji, prenosi agencija Patria.

Identificirana su mjesta i objekti koji bi mogli biti ugroženi, a prije svega mjesta masovnog okupljanja građana, dogovoreno je poduzimanje pojačanih obavještajnih i operativnih mjera na području cijele BiH te brza razmjena svih informacija i podataka sigurnosnih službi.

Povišeni stepen obavještajno-sigurnosnih aktivnosti ostat će na stazi do kraja predstojećih novogodišnjih i vjerskih praznika, a ukoliko se ukaže potrebnim produžit će se i nakon januara.

Ministarstvo sigurnosti BiH poziva građane na saradnju te da ukoliko imaju informacije i saznanja o bilo kojim sigurnosnim prijetnjama i pojavama o tome odmah obavijeste  sigurnosne agencije u BiH. 

NV / nap.ba

Na vrh