Memić: Burzić zna istinu i skriva je od mene, ali ja ću je dokazati

29. Oct 2017. | 19:44 | NV
muriz-memic(1)

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je smrtno stradao u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, gostovao je u emisiji Tačka na 7 koju vodi i uređuje Suzana Stambol, piše NAP.

Na zadnjem ročištu u vezi smrti njegovog sina Dženana, pojavile su se kontradiktorne informacije, a Muriz je rekao kako je Vasvija Sejdović promijenila svoj iskaz.

“Ljubina supruga, koji je optužen za nesreću, Vasvija Sejdović je svjedočila na ročištu te je rekla da je Ljubo udario u limenu kantu, da nije udario u pješake. Ja od početka govorim da Ljubo i Romi nisu krivi, najranjivija populacija su Romi i neko ih je zloupotrijebio. Ja imam informacije da su primili novac. Najgore što sam čuo je da je Ljubo pretučen, pretukli su ga pripadnici policije, i pod prisilom je priznao. Također imam saznanja da je policijski službenik G.E. pištolj gurao Ljubi u usta da prizna. Ja ću sada tražiti od Komisije za sigurnost Skupštine KS da se istraže okolnosti pod kojim je ispitan Ljubo”, rekao je Muriz Memić gostujući na N1.

Memić je rekao i kako ne želi da bude na strani tužilaštva koje mu laže, kako je naveo. “Ja ću dokazati da se desilo ubistvo”, ponovio je.

Govorio je i o Alisi Mutap, djevojci koja je bila u vezi sa njegovim sinom Dženanom.

“Samo jednom je Alisa izjavila da ih je udarilo auto i ona nije prisiljavana da laže, već ona laže. Četiri sata je saslušavana i ona nema amneziju. Ja imam nalaz od uglednih ljekara Kemala Dizdarevića i Sandre Vegar Zubović gdje izričito kažu da nema amneziju. To je bila potreba tužilaštva da Alisa ima amneziju. Pet ljekara je reklo da nema amneziju, a Jasminka Đelilović-Vranić je rekla da ima, da bi na kraju rekla ‘moje je 300 KM'”, njoj je bitno da naplati dnevnicu, komentarisao je Memić.

Naveo je i kako su ljekari Hitne pomoći znali da Dženana nije udarilo auto, ali da su šutjeli i to je njihova najsramnija uloga.

“Kada je tu noć dovučen Dženan, doktor Alija Čeljo je rekao da je bio dovučen na vrijeme, bilo bi šanse za njega. Ja imam i pismenu izjavu o tome koja će biti iznesena na sudu. On je to rekao 1. aprila, a saslušan je 7. juna. Tad se prvi put uzima njegova izjava gdje kaže da je rekao da je Dženanovom ocu kazao da je bio udarac tupim predmetom i da nije u pitanju bio automobil”, naveo je.

Memić je kazao da tužiteljica Dalida Burzić skriva od njega istinu, a razlog ona zna.

“Korupcija je razlog. Oni su uzeli novac, ja imam saznanja, a ko je dao novac, taj će priznati. Preko 250 dokaza je sakriveno, od početka se sakrivaju. Svi dokazi da se radi o ubistvu su sakriveni. Policajci koji su u penziji su mi rekli kako je vođena istraga na pogrešan način. Također, kako vrijeme prolazi dobijam više dokumentacije”, naglasio je Muriz Memić.

Memić je kazao da je bio i u OHR-u gdje je razgovarao sa Valentinom Inzkom.

“Ja znam ko je ubica, ali moram čekati još. Imam dokaze, ali neću da prozovem još”, kazao je Memić.

Nastavak suđenja u slučaju Memić je 23. novembra.

 

NV / NAP

Na vrh