Mevludin Halilović novi komesar MUP KS

19. May 2017. | 15:06 | NV
halilovic(4)

Vlada Kantona Sarajevo jednoglasno je na današnjoj sjednici imenovala Mevludina Halilovića na mjesto komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te mu je dodijeljen čin Generalni inspektor policije. Mandat policijskog komesara traje četiri godine.

Mevludin Halilović obavljao je funkciju vršioca dužnosti komesara MUP-a Kantona Sarajevo nakon smjene Vahida Ćosića od novembra 2016. godine, piše agencija Patria. Halilović je i načelnik Sektora uniformisane policije MUP KS.

Rođen je 6. oktobra 1969. godine u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, u Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira policijske stanice, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, te kao načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Obavljao je i funkciju ministra unutrašnjih poslova FBiH.

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne kurseve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga u BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u 1998. godine).

 

NV / NAP

Na vrh