Ministar Muharem Fišo potpisao ugovore o kupovini 21 stana za pripadnike boračke populacije

4. May 2017. | 16:06 | NV
foto 1

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo potpisao je jučer ugovore imovinsko-pravne prirode kod ovlaštene notarke Jasmine Selimović, na osnovu kojih će ovo Ministarstvo dodijeliti 21 stan u vlasništvo, ili na korištenje različitim kategorijama boračke populacije. To im je omogućeno kantonalnim Zakonom o pravima boraca/branitelja BiH i sredstvima koja su za tu svrhu namijenjena ovogodišnjim Budžetom KS.

Kako je naveo ministar Fišo, sa Fondom Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe potpisan je ugovor o kupovini pet stanova za što će Ministarstvo izdvojiti 301.880 KM.

Također je potpisan ugovor o udruživanju sredstava za dodjelu stana u vlasništvo kojim će biti kupljeno još 13 stanova od Fonda za pripadnike boračke populacije, sa obavezom Ministarstva da za njihovu kupovinu izdvoji 907.857 KM, a krajnji korisnici 91.301 KM.

Tri stana će biti kupljena i od  firme Numen doo Sarajevo, na osnovu još jednog Ugovora o udruživanju sredstava za dodjelu stana u vlasništvo, a za što će Ministarstvo izdvojiti 252.800 KM te  krajnji korisnici 13.288 KM.

 

NV

Na vrh