Ministar Muharem Fišo uručio ključeve: Još šest pripadnika boračke populacije uselilo u nove stanove

14. Aug 2017. | 21:29 | NV
1 foto

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo uručio je danas ključeve stanova za još šest pripadnika boračke populacije koji su to pravo ostvarili kroz Program dodjele stanova u vlasništvo za ovu godinu.

U nove stanove u vogošćanskom naselju Rosulje uselili su Ramiza Bakal, Mirsada Malagić, Hiba Cicvara i Nevzeta Begić iz kategorije roditelja šehida i poginulih boraca, te supruge šehida i poginulih boraca Almasa Efendić i Aida Nuhanović.

Stanove je kupilo resorno ministarstvo od Fonda KS za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, nakon pribavljene saglasnosti od Skupštine KS.

“Ovo je nastavak projekta dodjele stanova pripadnicima boračke populacije, prema ustanovljenoj rang listi.  U ovoj godini kupljen je ukupno 21 stan za potrebe boračkih porodica, 14 porodica je već uselilo u svoje stanove, a još sedam će ključeve dobiti narednog mjeseca”, izjavio je ovom prilikom ministar Fišo.

Naglasio je da Vlada i Skupština KS podržavaju nastavak realizacije ovog projekta u cilju stambenog zbrinjavanja još 200 porodica koje čekaju na rješavanje ovog pitanja. Kazao je da postoji mogućnost da se u ovoj godini kroz budžet osiguraju dodatna sredstva za kupovinu novih 20 stanova u ovom naselju. Također su u toku razgovori sa  Fondom o izgradnji još jedne zgrade na ovom lokalitetu u kojoj bi se kupovale stambene jedinice za boračke porodice.

“U sljedećem periodu će se svakako nastojati riješiti još stambenih pitanja ove populacije. U objektima B1 B i B1 A  planirana je gradnja oko 180 stanova za njihove potrebe, ali i potrebe mladih u Kantonu Sarajevo”, najavio je v.d. direktora Fonda Mirza Emirhafizović.

 

NV

Na vrh