Ministrica Đapo u posjetu primila delegaciju HNV-a BiH

21. Sep 2017. | 18:48 | NV
20170920093643

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo primila je jučer u zvaničnu posjetu delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH predvođenu prof. dr. Marinkom Pejićem. U delegaciji su bili još i čelnik partnerskog udruženja “Facultas za prosperitet mladih“ Željko Gudelj i član Asocijacije neovisnih intelektualaca “KRUG 99“ dr. sc. Marijo Pejić, saopćeno je iz HNV-a.

Tokom sastanka razgovaralo se o položaju i perspektivama hrvatskog naroda s osvrtom na kulturu, tradiciju, umjetnost, jezik i identitet Hrvata u BiH, a kao segment kulturnog turizma u BiH. Također, razmatrane su mogućnosti suradnje HNV-a s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, a s tim u vezi razgovaralo se i o projektima HNV-a BiH i partnerskih nevladinih organizacija u oblasti turizma i zaštite okoliša, te uopće razvojnim perspektivama kreativnog turizma u našoj zemlji.

Naglašeno je da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale u različitim oblastima za kojima postoji interes diljem svijeta, ali da nisu dovoljno iskorišteni.

Ministrica Đapo dala je podršku idejama afirmacije, posebno kulturnih i historijskih potencijala BiH, kao dijela kulturnog blaga naše zemlje, te je istaknula spremnost da se na ovim idejama i prezentiranim projektima radi i u budućnosti.

NV

Na vrh