MUP RS: Povratnik u Rogaticu Ermin Pavica sam sebi zapalio automobil i slao prijeteće poruke

1. Dec 2017. | 23:00 | NV
auto(26)

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.P. (1988.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Lažno prijavljivanje krivičnog djela”, “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, “Ugrožavanje sigurnosti” i “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”, prenosi NAP.

Na osnovu preduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici Uprave došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima, dovodi oštećeni Ermin Pavica kao izvršilac krivičnih djela.

“Lice E.P. se sumnjiči da je u mobilni aparat vlasništvo F.P. ubacio sim karticu i sa istog sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te da je zapalio putničko motorno vozilo marke “Volkswagen”, tip “Golf 2”, koje koristi, i pomoćni objekat, čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi.

Naime iz PU Istočno Sarajevo podsjećaju da je 14.11.2017. godine, Policijskoj stanici Rogatica lice E.P. prijavilo da su mu od strane nepoznatog lica, putem mobilnog telefona, upućivane poruke prijetećeg sadržaja. Također, dana 19.11.2017. godine navedenoj Policijskoj stanici prijavljeno je da u mjestu Kukavice, opština Rogatica, gori putničko motorno vozilo marke “Volkswagen”, tip “Golf 2” i pomoćni objekat, vlasništvo E.P. iz Rogatice.

 

NV / NAP

Na vrh