Najbolji rezultat u karijeri Damira Džumhura: Finale ATP turnira

26. Aug 2017. | 07:57 | NV
dzumhur(25)

Damir Džumhur igra odlično na ATP turniru u Winston Salemu vrijednom 664 hiljade dolara. Naš najbolji teniser je sinoć izborio svoje prvo ATP finale nakon sjajne pobjede protiv britanskog tenisera Kylea Edmunda 45. igrača svijeta.

Džumhur je slavio rezultatom 2:1 (1-6, 7-5, 6-3) za sat i 54 minute igre.

Damir je dobro otvorio meč i poveo u prvom setu, ali je onda izgubio 6 gemova i prvi set je pripao britanskom teniseru za svega 29 minuta igre. U drugom setu mnogo bolje izdanje našeg tenisera, ali i dobra igra britanskog predstavnika. Ipak, Džumhur igra bolje u završetku drugog seta i odnosi pobjedu, iako je Edmund imao prednost od 0-40 pri rezultatu 6:5 na servisu našeg tenisera.

U trećem odlučujućem setu, Džumhur je igrao odlučnije i sigurnije, iako je loše otvorio i zadnji set. Međutim, Damir je smogao snage i dobio ovaj set za 37 minuta igre.

Već sada Damir je ostvario ranking karijere i od ponedeljka će zauzimati 56. poziciju na listi najboljih svjetskih tenisera, ali i taj rezultat Džumhur može popraviti ako večeras u 23h slavi u finalu protiv odličnog Roberta Bautiste-Aguta, 15. igrača na svijetu i prvog nosioca turnira u Winston Salemu.

Španski teniser je bio ubjedljiv na ovome turniru. Nijednom protivniku nije prepustio niti jedan set. Međutim, Damir Džumhur je mnogo puta do sada pokazao da ako ima svoj dan on može igrati protiv bilo koga.

 

NV

Na vrh