Magazin>>

Najveći evropski događaj “Urban Future Global Conference” u Beču

27. Oct 2017. | 22:34 | NV
(C) W. Schaub-Walzer PID

U Beču se od 28. februara do 2. marta 2018. godine održava najveća evropska konferencija “Urban Future Global Conference” (UFGC) sa 3.000 učesnika iz više od 400 gradova, iz 50 zemalja i sa četiri kontinenta. Konferencija se prvi put održava u Beču i okuplja najinspirativnije ljude našeg doba koji su dali lični doprinos u razvoju gradova tzv. “CityChanger”.

CityChangeri su ljudi koji se s ciljem održivog razvoja angažuju u svojim gradovima i koji su svojim djelovanjem pokrenuli mnogo toga. A izazovi nisu mali: porast broja stanovnika, smanjenje resursa, promjene klime, zagađenje zraka…

Uz sve to, tu su i krute administrativne strukture koje sprječavaju preko potrebne promjene. I upravo tu se angažuju CityChangeri: hrabrošću i angažovanjem, oni krše stare sisteme, kreiraju nove procese i djeluju kao inovatori. Uporedo sa novim oblicima komunikacije oni pretvaraju gradove u laboratorije za eksperimentisanje i pale iskru za održivu budućnost.

Svoje učešće već je potvrdilo 200 govornika i 30 internacionalnih partnera. Glavne teme konferencije će biti mobilnost, urbanizam, komunikacije i rukovođenje i čuvanje resursa.

Više informacija o događaju na: www.urban-future.org

 

NV

Oznake:

Na vrh