Narodna kuhinja Stari Grad vrši prijem i podjelu kurbanskog mesa od 1. do 3. septembra

15. Aug 2017. | 23:06 | NV
kuhinja(4)

Udruženje Narodna kuhinja “Stari Grad” Sarajevo izražava spremnost i želju za prijem donacija kurbanskog mesa  u dane obilježavanja Kurban-bajrama u svrhu poboljšanja kvaliteta ishrane korisnika ove kuhinje, kao i ostalih lica i porodica kojima se kroz projektne aktivnosti pruža pomoć.

U tu svrhu, ovim putem Narodna kuhinja “Stari Grad” obavještava sva zainteresirana pravna i fizička lica koja žele donirati kurbansko meso ovoj kuhinji kako to mogu učiniti:

“Prijem i podjela kurbanskog mesa bit će obavljani u periodu od 1. do 3. septembra 2017. godine  (petak, subota i nedjelja ), u vremenu od 08:00 do 20:00 sati. Uz donirano kurbansko meso, donator je u obavezi predočiti urednu
dokumentaciju o ispravnosti mesa (VS obrazac izdat od strane nadležne Veterinarske stanice).

Podjelu kurbanskog mesa moći će obavljati ovlaštena lica ispred Narodne kuhinje u ulici Halači broj 6. Pojedinačna podjela kurbanskog mesa od strane neovlaštenih lica u istoj ulici, neće biti dozvoljena.

Svi koji se žele blagovremeno informisati o detaljima oko preuzimanja kurbanskog mesa od strane Narodne kuhinje “Stari Grad”, mogu to učiniti na telefon 033 237-189.”

Udruženje Narodna kuhinja “Stari Grad” očekuje razumijevanje i podršku donatora, kako bi aktivnosti vezane za prijem i podjelu kurbanskog mesa uspješno bile realizovane.

 

NV / NAP

Na vrh