Nastavlja se uspješna saradnja Sarajevske pivare i Narodnog pozorišta

26. Jan 2017. | 12:49 | NV
Fotografija 1

Sarajevska pivara d.d. i ove godine će biti generalni sponzor Narodnog pozorišta Sarajevo, koje sa svojom više od 90 godina dugom tradicijom predstavlja najstariju i najznačajniju teatarsku instituciju u našoj zemlji.

Generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Zlatko Ramić rekao je, prilikom potpisivanja ugovora o sponzorstvu,  da u ovoj kompaniji smatraju da im je dužnost podržati svaki projekt i instituciju kojima je cilj promocija bh. naslijeđa, kulture, kao i promocija naše zemlje općenito.

„Za ponovnu podršku Narodnom pozorištu odlučili smo se jer smo prepoznali napredak ove institucije koji je ostvaren u protekloj godini. Nama je bilo važno da omogućimo povratak publike teatru, te realizaciju značajnih projekata u Pozorištu. Dakle, nastavit ćemo podržavati sve projekte i institucije  kod kojih prepoznajemo napredak,“ istakao je Ramić.

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović istakla je da je velika čast što je ova domaća kompanija ponovo prepoznala potencijal i značaj ulaganja u Narodno pozorište Sarajevo.

„Uspostavom ovakve suradnje Sarajevska pivara ponovo je dokazala da je društveno odgovorna kompanija i presretni smo što je Sarajevsko kao vrijedan domaći brand ostao dio porodice naših sponzora. Ova saradnja je velika podrška u realizaciji našeg planiranog programa za ovu godinu i ostvarenju naše misije  da  promoviramo kulturu i teatarsku umjetnost te očuvamo kulturno-umjetničko naslijeđe Bosne i Hercegovine kroz predstavljanje klasičnih i modernih djela dramske, operne, baletne i muzičke umjetnosti,“ dodala je Hašimbegović.

Sarajevska pivara je u 2016. godini podržala oko 230 različitih kulturnih i sportskih događaja, institucija  te društveno odgovornih projekata.

 

NV

Na vrh