Magazin>>

New York: Ljubav koja je trajala 60 godina okončana zajedničkim samoubistvom

28. Feb 2017. | 11:11 | NV
dailymail

Shvatanje ljubavi i života uopšte se razlikuje od osobe do osobe. Primjer neuobičajnog shvatanja takve vrste možemo pronaći u priči koja dolazi iz New Yorka, mada upućeni u situaciju kažu da je čitav postupak motivisan velikom ljubavlju bračnog para i njihove žele da ne budu razdvojeni.

Prema pisanju Daily Maila, Joyce Hope Suskind (88) i njen suprug Olaf Ringdahl (86), koji su proveli u braku 57 godina, svoj život su okončali zajedničkim samoubistvom, jer nisu željeli da sa ovaj svijet napuste jedno bez drugog.

Početak njihove ljubavne veze datira iz 1958. godine i od tada su bili nerazdvojni. Suskind je bila kompozitor, a Ringdahl fotograf. Nisu imali djece.

U nedelju njihova beživotna tijela su bila pronađena u njihovom stanu, a oboje su u rukama držali oproštajne poruke.

Iz policije su potvrdili da je Suskind patila od srčanih bolesti i da sama nije mogla napustiti dom.

Njihov prijatelj Stephen Collins, koji ih je pronašao u beživotnom stanju, a nakon što ih je prethodno pokušao dobiti putem telefona, rekao je da je pomenuti bračni par „uvijek govorio da žele otići zajedno. To su govorili godinama, najmanje 30 godina. Došao sam da ih provjerim i našao sam ih. Bilo je devastirajuće.“

Na glavamo bračnog para bile su plastične kese, a policija istražuje mogućnost i korištenja droga koje bi ubrzale smrt.

Collins je rekao novinarima da od početka njihove ljubavi oni su bili nerazdvojni, čak od prvog dana njihove veze. „Imali su vezu punu ljubavi. Ona je govorila da ne želi da živi bez njega“, rekao je Collins.

 

NV / foto Daily Mail Patrick McMullan

Na vrh