Nikola Gruevski podnosi ostavku na mjesto predsjednika stranke

12. Nov 2017. | 18:10 | NV
gruevski

Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski odlučio je da podnese ostavku na mjesto predsjednika te najveće opozicione stranke u Makedoniji, prenio je danas portal Civil medija (civilmedia.mk).

Prema neimenovanim nezvaničnim izvorima tog portala, Gruevski je već donio odluku o ostvaci, ali se premišlja oko termina kada će je saopštiti.

Navodi da se “poslije katastrofalnog poraza na lokalnim izborima Gruevski nalazi pod snažnim pritiskom čak i svojih najbližih saradnika da podnese odgovornost za poraz i da podnese ostavku”.

Grupa članova VMRO DPMNE, koji sebe nazivaju Inicijativa za reformu, već mjesecima poziva na unutrašnju demokratizaciju u partiji i traži ostavku Gruevskog. “Reformatori”, ističe Civil medija, dobijajaju masovnu podršku od članstva VMRO DPMNE.

Gruevski je na čelu VMRO DPMNE 2002. godine zamijenio osnivača i prvog predsednika stranke Ljubča Georgijevskog koji se povukao nakon perioda unutarpartijskih previranja koji su uslijedili poslije neuspjeha stranke na parlamentarnim izborima.

Premijer Makedonije je bio od avgusta 2006. do početka 2016. godine.

 

NV / NAP

Na vrh