Nikšić: Ako su uhapšeni zato što su članovi SDP-a neka ih odmah puste

9. Nov 2017. | 16:14 | NV
1(130)

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić komentarisao je jutrošnje hapšenje pet osoba među kojima se nalazi i bivši federalni ministar policije Predrag Kurteš i njegov tadašnji savjetnik Dragan Mioković.

“Uvijek dajem podršku nezavisnom pravosuđu i vladavini prava i zakona, ma o kome da se radi. U ovom slučaju očekujem da se postupak obavi na osnovu činjenica i dokaza i nadam se da će postupak biti proveden nepristrasno”, kazao je lider Socijaldemokratske partije BiH.

Nikšić je istako da cijeli postupak, ipak, od samog početka djeluje pomalo nelogičan.

“Postavlja se pitanje ko je jutros u šest sati javio podobnim medijima da se hapse visoki funkcioneri SDP-a. Da li se ljudi hapse zato što su počinili neko krivično djelo ili što su visoki funkcioneri SDP-a? Ako su uhapšeni zato što neko smatra da su visoki funkcioneri SDP-a, predlažem da se odmah puste, jer niko od nije, niti je ikad bio visoki funkcioner SDP-a, jer samo jedan od njih pet je, koliko zna, član SDP-a”, kazao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a je istakao kako je sasvim jasno iz kojih izvora je došla informacija da su uhapšeni visoki funkcioneri SDP-a.

“Želim vrlo jasno naglasiti da je jasno iz kojeg je izvora došla ta informacija, da imam potpuno pravo da sumnjam u aktivnosti. Šta imamo u BiH? Imamo FUP koji već tri godine nema civilni nadzor, FUP nad kojim isključivo uticaj imaju kadrovi SDA, želim postaviti pitanje sebi i javnosti šta nas čeka u periodu pred nama. Hoćemo li imati profesionalnu policiju i tužilaštvo ili ćemo imati stranačku policiju i tužilaštva koje će SDA koristiti u svoje svrhe u obračunu. Nema dileme, ako je neko kriv da treba odgovarati. Klasična zloupotreba medija”, poručio je Nikšić.

Dodao je i kako u narednom periodu možemo očekivati slična hapšenja kako se bude bližio datum izbora.

 

NV / NAP

Na vrh