Nova politička partija u RS: Ognjen Tadić predstavio Narodnu stranku

3. Nov 2017. | 20:19 | NV
tadic(6)

U Banja Luci je danas održano prvo predstavljanje novoosnovane Narodne stranke, na čijem je čelu predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, Ognjen Tadić.

Na pres konferenciji Narodne stranke predstavljene su ideološke osnove partije, njen program, rukovodstvo i vizuelni identitet stranke. Predstavljeni su i rukovodioci stranke, a čine ga bivši članovi SDS-a.

Banjalučki portal Frontal objavio je da su potpredsjednici te stranke Gordana Lazić i Ljubo Ninković, organizacioni direktor je Vladislav Babić. Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Јovo Ateljević.

Tadić je naglasio da je cilj Narodne stranke da poprave stanje u Republici Srpskoj.

“Јasno nam je da nastanak bilo koje političke stranke kod naroda može biti ocijenjen kao nastanak nove krivopije što može biti posljedica brojnih izdaja u političkom smislu. Želimo da uzmemo sudbinu u naše ruke, da iskoristimo pravo da se branimo i zaštitimo građane Srpske svih problema koji su stečeni u prethodnom periodu. Ozbiljni ljudi koji žele da se bave ozbiljno politikom. Naš uspjeh zavisi od toga da li smo u stanju da formiramo jednu savremenu stranku i da pokažemo da smo sposobni da radimo na rješavanju problema”, istakao je Tadić.

Dodao je i da stranka predstavlja opciju srednjeg puta između dva podijeljena bloka, te da su spremni i sa drugima da traže rješenja i prave planove.

“Imamo načela funkcionisanje. Јavnost poziva da nas gleda, ali i da nam pomogne da budemo bolji. Ovo nije privatna stranka nego stranka koju činom osnivanja dajemo narodu na korišćenje. Stanje u Republici Srpskoj nije dobro, ima puno otvorenih pitanja bez rješenja, jer su dvije vodeće stranke pod uticajem tuđih politika. Danas objavljujemo opciju srednjeg puta između dva podijeljena bloka”, zaključio je Tadić.

Narodna stranka je u jedinstveni registar političkih organizacija Republike Srpske upisana 25. oktobra ove godine, kod Osnovnog suda u Banja Luci.

 

NV / NAP

Na vrh