NP Sarajevo: Dvije provjerene komedije pred sarajevskom publikom

3. Apr 2017. | 13:50 | NV
Hamlet u Mrdusi Donjoj 24 FF

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u srijedu  5. aprila 2017. godine, s početkom u 19:30 sati, bit će izvedena jedna od najgledanijih komedija “Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna” u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna je naša komedija u kojoj igraju sjajni glumci, koji svojom briljantnom igrom uz fantastičnu adaptaciju i režiju čine ovu predstavu posebno zanimljivom i vječnom!

Jedan od kvaliteta predstave je bavljenje problemima na lokalnom nivou, što postaje ogledalo generalne slike našeg društva.  Priča je postavljena u bosanski i bošnjački ambijent, a reditelj se obračunava s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i postratnim preobražajem ljudi.

Na kraju  sedmice, u subotu 8. aprila 2017. godine, sa početkom u 19:30 sati na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena predstava „Jedan čovjek dva šefa“, rađena prema motivima komedije „Sluga dvaju gospodara“ Carla Goldonija.

Ovu komediju naručio je direktor britanskog nacionalnog pozorišta, uz uslov da ovim komadom vrati publiku u pozorište i uspjeli su u tome. Jedan čovjek dva šefa je postao veliki hit sa preko 200 izvedbi. Komad je igran u nekoliko zemalja, kao i na Broadwayu. Režiju i dramaturgiju potpisuje Nina Kleflin, scenografiju Osman Arslanagić, dok je za dizajn kostima odgovorna Lejla Hodžić.

U predstavi igraju:  Aleksandar Seksan, Kemal Čebo, Mirvad Kurić, Ermin Sijamija, Riad Ljutović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Vedrana Seksan, Merima lepić, Dženita Imamović Omerović, Vedran Đekić.

 

NV

Na vrh