NS BiH pušta u prodaju 10.300 ulaznica za meč s Belgijom na Grbavici

15. Sep 2017. | 19:00 | NV
grbavica(25)

Jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, naša reprezentacija igra protiv selekcije Belgije na stadionu “Grbavica“ u Sarajevu, 07. 10. 2017. godine sa početkom u 18:00 sati, piše agencija Patria.

Za ovaj susret definisane su posebne organizacione procedure i bezbjedonosne mjere, sa aktivnostima koje jasno i nedvosmisleno preciziraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Za ovu utakmicu vlada ogromno interesovanje navijača, koji bi svojim prisustvom željeli dati doprinos u postizanju jedinog cilja, a to je pobjeda naših “Zmajeva“.

NS/FS BiH je do sada primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i izvjesno je da će kapacitet stadiona “Grbavica“ biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalažu FIFA i UEFA, biće štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sljedeće: 30 KM (tribina SJEVER), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribina JUG)

U skladu sa ograničenim kapacitetom stadiona “Grbavica“, te bezbjedonosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, kao i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu biće izvršena na sljedeći način:

Prodaja 10.300 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije “Centrotours“.

Kako bi se spriječila manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani su sljedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,

Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,

NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 25.09.2017. godine u 09:00 sati.

Neposredna prodaja 4.880 ulaznica rezervisana je za potrebe NS/FS BiH, u skladu sa Pravilnikom o ulaznicama koji je usvojio Izvršni odbor NS/FS BiH, za navedene kategorije:

a. Igrači „A“ reprezentacije
b. Stručni štab „A“ reprezentacije
c. Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
d. Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
e. Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
f. Klubovi Premijer lige BiH
g. Članovi organa i tijela NS/FS BiH
h. Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
i. Sponzori i partneri NS/FS BIH
j. Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
k. Administracija NS/FS BiH

Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Belgije pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu SJEVER i 125 za tribinu ZAPAD. Prodaju ulaznica FS Belgije će organizovati za svoje navijače u skladu sa internim propisima.

Na ovaj način NS/FS BiH nastoji omogućiti transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem “Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, naravno u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom stadiona.

“Molimo sve navijače reprezentacije BiH da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupovine ulaznica. Istovremeno, ih pozivamo, da 07.10. 2017. budu na stadionu “Grbavica“ u Sarajevu i svojom podrškom te fer i sportskim navijanjem daju svoj doprinos pobjedi koja se nameće kao imperativ, ali izraze i poštovanje prema svim akterima utakmice”, saopštili su iz NS BiH.

 

NV / NAP

Na vrh