Nurkić ponovo blistao protiv Oklahome

8. Mar 2017. | 22:13 | NV
nurkic agencije

U samo nekoliko dana ekipa Portland Trail Blazersa za koju nastupa naš Jusuf Nurkić pobjedila je drugi put ekipu Oklahome City Thundera. Konačan rezultat na kraju je glasio 126-121 za goste iz Portlanda.

Jusuf je opet bio odličan. Sinoć je Jusuf za 25 minuta postigao 17 poena, 8 skokova, 4 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Nurkić je bio starter i odlično je igrao u napadu i odbrani. Njegov učinak bi bio i mnogo bolji da Nurkić nije ušao u probleme za ličnim greškama, a od kojih su neke u najmanju ruku dosuđene u diskutabilnim situacijama. Ono što je posebno bitno istaći je činjenica da je Jusuf postigao ključne poene za pobjedu svoje ekipe. Prvo za vodstvo od 118-116 i poslije toga za prednost od 4 poena pri rezultatu 120-116.

Međutim, prva zvijezda večerio bio je vjerovatno najbolji igrač NBA lige u ovoj sezoni Russell Westbrook. On je sinoć postigao čak 58 poena, što je njegov najbolji učinak u karijeri. Tome je dodao 3 skoka, 9 asistencija i jednu blokadu.

U redovima Portlanda najefikasniji je bio Damian Lillard sa 22 poena, 8 asistencija, 3 skoka i jednom ukradenom loptom.

Ogroman doprinos ovoj pobjedi Portlanda dao je i rezervista Meyers Leonard sa 12 poena, od čega su dvije bile trice i Allen Crabee sa 23 poena, od čega čak 5 trica iz sedam pokušaja. U jednom momentu on je imao omjer šuta za tri poena 5/5. Sa druge strane, Leonard je mijenjao našeg Nurkića i to je uradio odlično.

Ovo je veoma važna pobjeda za Portland u borbi sa Denverom za 8. poziciju na Zapadu u borbi za doigravanje. Portland je na omjeru od 27 pobjeda i 35 poraza, a Oklahoma ima 35 poraza i 29 poraza i zauzima sedmo mjesto na Zapadu. Na kraju, napomenimo, Portland je tek deveta ekipa koja je Oklahomu ove godine pobjedila u njihovoj dvorani.

Kako je izgledao Nurkićev nastup možete pogledati na ovome linku.

 

NV / foto agencije

Na vrh