Obilježavanje 8. aprila Dana oslobođenja Kaknja: Položeno cvijeće u Gradskom spomen-parku

8. Apr 2017. | 22:10 | NV
kakanj

Povodom 8. aprila Dana oslobođenja Kaknja, danas je u Gradskom spomen-parku u Kaknju položeno cvijeće na Spomen-obilježje palim borcima NOR 1941-1945. godine i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Cvijeće su položili općinski načelnik Nermin Mandra, Rešad Merdić u ime Općinskog vijeća Kakanj, predstavnici Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. općine Kakanj, predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj, predstavnici Saveza udruženja boračkih organizacija općine Kakanj, predstavnici RMU Kakanj, predstavnici općinskih organizacija SDA, DF-a, SDP-a, grupa građana Kaknja…

Prisutnima su se obratili Ibrahim Kubura, u ime Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. općine Kakanj, i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

“Najljepšu sliku o sebi jedna zajednica šalje kroz aktivnosti na zaštiti tekovina antifašističke borbe, te aktivnosti kojima se promoviše antifašizam kao pokret slobode, jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima. U skladu sa takvim postulatom, u našoj lokalnoj zajednici se na dostojanstven način svake godine obilježava 8. april – Dan oslobođenja Kaknja.

Za nas je to poseban dan i stoga ovaj datum, kao i 15.april-Dan općine Kakanj i Dan Armije R BiH, obilježavamo kroz jedinstven i sadržajno bogat program. Uz aktivnosti Općine Kakanj kojima se nastoji čuvati i promovirati antifašizam, na planu zaštite tekovina antifašističke borbe i širenja ideja antifašizma vrijedno radi i naše kakanjsko Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945.”,  rekao je načelnik Nermin Mandra.

 

NV

Na vrh