Od 23. avgusta kreće akcija uklanjanja bespravno postavljenih reklama na Baščaršiji

15. Aug 2017. | 22:43 | NV
ibro(11)

Nakon današnjeg sastanka načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisa Ajdinovića, dogovorena je zajednička akcija u kojoj će se ukloniti sve bespravno postavljene svijetleće reklame na Baščaršiji, prenosi agencija Patria.

“Na ovaj korak smo se odlučili radi zaštite jednog takvog prostora kao što je Baščaršija, gdje za onakve reklame apsolutno nema mjesta. Ne možemo dozvoliti da se od srca Starog Grada pravi ruglo”, kazao je načelnik Ibrahim Hadžibajrić, te se zahvalio direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisu Ajdinoviću radi pokazane spremnosti da se ovaj problem riješi.

Uposlenici Federalne i Općinske inspekcije će od 23. avgusta zajednički krenuti u ovu akciju, vlasnici su usmeno opomenuti od strane općinskih inspektora, a pismeni zahtjev će dobiti od Federalne uprave za inspekcijske poslove. Zahtjevom se pozivaju da ih sami uklone do 23. avgusta, u suprotnom to će učiniti pomenute inspekcije, a sve na trošak zakupaca. Ovo je dobar primjer saradnje dvije državne institucije u rješavanju gorućih problema.

 

NV / NAP

Na vrh