Odličan koncert Divanhane

21. Dec 2016. | 15:16 | NV
FullSizeRender_4 copy

Tristotinjak posjetilaca sinoćnjeg koncerta Divanhane u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT uživalo je u pravoj savdah poslastici „serviranoj“ na raznovrsne načine. Divanhana je svojim nastupom potvrdila svoj kvalitet i značaj u očuvanju tradiciji i novog zvuka budućnosti sevdaha.

Nastup je trajao nešto više od 60 minuta a sve pjesme oduševljena publika je ispraćala glasnim ovacijama.

„Studio 2 je projekat potreban Bosni i Hercegovini i svim muzičarima koji konačno u programu BHRT-a imaju prostor da stvaraju i promoviraju svoje autorske projekte“ ističu iz benda Divanhana.

Publiku na koncertu su činile sve generacije ljubitelja sevdaha, koji ovaj segment muzike smatraju magičnim i romantičnim.

Divanhana su majstori uklanjanja granica između sebe i publike, te svojim pristupom tradicionalnoj muzici ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, čak i one najstarije simpatizere klasičnih oblika sevdaha. Ovaj sjajni sastav svoju popularnost gradi iz dana u dan, a aktuelni album „Zukva” ih je lansirao

na internacionalnu muzičku scenu i evropsku turneju koja zvačnično još traje.

BH Radio 1 realizira direktne prenose svih koncerata iz Studija 2, dok BHT 1 snima i odloženo ih emitira.

Prvi koncert iz serije Studija 2 će biti Hari Mata Hari, a gledaoci će ga u programu BHT 1 moći pratiti 01.01. 2017. i reprizno tokom novogodišnjih dana. Nakon toga koncerti planirano je emitiranje  jednom mjesečno.

Za zadnju sedmicu januara 2017. iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju koncert alternativne rock-funk-soul, sarajevske grupe Sikter.

NV

Oznake:

Na vrh