Odličan nastup Jusufa Nurkića u prvoj utakmici za ekipu Portlanda

16. Feb 2017. | 15:16 | NV
DENVER, CO - JANUARY 24: Jusuf Nurkic #23 of the Denver Nuggets brings the ball down court against the Utah Jazz at the Pepsi Center on January 24, 2017 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Jusuf Nurkić dobro je započeo novu etapu u svojoj karijeri. Sinoć je Nurkić za 21 minutu provedenu na terenu protiv ekipe Utah Jazz ubacio 13 poena i tome dodao 7 skokova, 3 ukradene lopte i po jednu asistenciju i blokadu.

Jusuf nije bio u startnoj petorici, ali je pokazao da se odlično može uklopiti u igru Portlanda. Trener Portlanda poslije utakmice je rekao da su takve partije i očekivali od Nurkića i da su od ranije znali za kvalitete ovoga mladog igrača koji je sinoć igrao protiv izvanrednog defanzivnog igrača Rudya Goberta.

Inače, u toj utakmici Portalnd Trail Blazersi su poraženi rezultatom 111:88, a domaćine je u pobjedi predvodio odlični Gordon Hayward sa 22 poena, 7 asistencija i 6 skokova.

A kako je sve to na parketu izgledalo, možete pogledati na ovome linku.

 

NV / foto nba.com/blazers

Na vrh