Odlična partija Jusufa Nurkića

24. Feb 2017. | 12:46 | NV
juka

Sinoć je naš Jusuf Nurkić odigrao odličnu partiju u pobjedi svoje ekipe nad ekipom Orlando Magica. Portland Trail Balzers je slavio rezultatom 112:103 na ovom nezgodnom gostovanju.

Nurkić je radio upravo ono što od njega očekuju čelnici Portlanda. Postizao je poene, zatvarao reket i svojim asistencijama i blokovima u napadu pomagao vanjskim igračima Portlanda. Sinoć je u nekoliko navrata pokazao da će sa prvom zvijezdom Portlanda Damianom Lillardom imati dobru saradnju, budući da je pravovremeno izlazio iz reketa i pravio bolokove za Lillarda, a zatim pravilnim kretanjem pomagao Lillardu da ovaj dobije što više praznog prostora i mogućnost da asistira Nurkiću ako bude udvojen.

U pojednim trenucima susreta Nurkić bi se leđima spuštao pod koš i onda ako bi bio zatvoren asistirao drugim igračima, a Nurkić to radi izvanredno uzimajući u obzir da se radi o centru.

Nurkić je na terenu proveo 34 minute i za to vrijeme postigao 12 poena, 12 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene lopte i dvije blokade, što je bilo dovoljno da ga prema svojoj valorizaciji Fox Sports proglasi za najboljeg igrača meča u redovima Portlanda.

Pomenuti Lillard je ubacio 33 poena i tome dodao 5 skokova i dvije asistencije. Osim Nurkića i Lillarda više od ostalih je pokazao C. J. McCollum sa 22 poena, 6 asistencija, dvije ukradene lopte i sa po jednim skokom i blokadom.

U redovima Orlanda odličan je bio Nikola Vučević, crnogorski centar, koji je postigao 25 poena, 9 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu za 33 minute provedene na terenu i porazu njegove ekipe.

Sve Nurkićeve poene, asistencije, skokove, ukradene lopte i blokade sa sinoćnje utakmice možete pogledati na ovome linku.

 

 

NV / foto nba.com

Na vrh