Održana edukativna radionica u Bratuncu

15. Feb 2017. | 21:34 | NV
1487170729

U prostorijama Osnovne škole “Branko Radičević” održana je edukativna radionica s ciljem pružanja podrške socijalnoj inkluziji i obrazovanju.

Radionici su prisustvovali odbornici Skupštine opštine Bratunac, predstavnici nevladinih organizacija, roditelji i nastavnici iz Bratunca koji su razgovarali o važnosti povezivanja lokalne zajednice, škole, roditelja i djece kao i o nastavku procesa izgradnje inkluzije u lokalnoj zajednici. Učesnici su imali priliku, kroz interaktivno predavanje, saznati više informacija i steći nove vještine o socijalnoj inkluziji počev od vrtića do srednje škole.

“Ovom radionicom smo željeli upoznati učesnike sa značajem socijalne inkluzije sa posebnim naglaskom na važnost zapošljavanja logopeda i defektologa u osnovnim školama koji će pružati podršku socijalnoj inkluziji”, rekla je Emina Bečić, projektna koordinatorica iz Udruženja INFOHOUSE koje implementira projekat “Shvatite nas ozbiljno” u okviru kojeg su i organizovane današnje radionice.

Projekat “Shvatite nas ozbiljno” finansira UNICEF s ciljem povećanja znanja o socijalnoj inkluziji, razvijanja empatije i inkluzivne kulture kojom će se osigurati jednaka prava za svu djecu.

Kroz aktivnosti koje se implementiraju u Bratuncu, uključujući i današnju radionicu, učesnici će moći bolje razumijeti i prihvatiti posebne potrebe djece sa smetnjama u razvoju, razviti svijest o njihovom ravnopravnom učešću u svim društvenim sferama i zajedno raditi na stvaranju tolerantijeg okruženja koje pruža svima jednake prilike poručili su organizatori.

 

NV / INFOHOUSE

Na vrh