Održana Noć aranžiranja u Sarajevu

24. May 2017. | 22:06 | NV
vbnvhn

U Sarajevu je sinoć održana treća po redu, “Noć aranžiranja” pod sloganom “Kada učenici postaju merchandising stručnjaci!“ , koju su sa svojim profesorima organizovali učenici i maturanti aranžeri JU Srednje poslovno-komercijalne škole Sarajevo.

U Ulicama Maršala Tita i Ferhadiji, prolaznici su imali priliku vidjeti maturante aranžerskog smjera kako, po sopstvenim idejnim rješenjima za maturske radove, uređuju izloge renomiranih trgovina (Tally Weijl,  Orsay, Sportlife, French Touch, Beba Kids, Perfois i Dessert).

“Ponosna sam na učenike koji su pokazali potrebna znanja i kompetencije u aranžiranju izloga i doprinijeli promociji ovog u svijetu veoma popularnog zanimanja (visual merchandiser). Nadamo se da će ubrzo sve velike trgovine shvatiti važnost vizuelnog utiska kao marketinške strategije i zaposliti veliki broj mladih stručnjaka iz ove oblasti“, izjavila je direktorica škole Kanita Selmanović-Kulo.

Ove trgovine su u predhodnom periodu učenicima bile “druge učionice“, a u konačnici su im ustupile svoje izloge kako bi se skrenula pažnja na značaj aranžiranja i kako bi se učenicima dala mogućnost da se iskažu na tržištu rada.

“Noć aranžiranja” su, kao značajan školski projekat koji poboljšava uslove praktične nastave, prepoznali i podržali Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH i norveški sindikat LO Nedre Romerike.

NV

Na vrh