Oduzet pasoš bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom

24. Jul 2017. | 08:43 | NV
36989

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je odluku krivičnog suda o oduzimanju pasoša bivšem premijeru i lideru najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO DPMNE Nikoli Gruevskom, prenijeli su makedonski mediji.

Time je Apelacioni sud odbio zahtjev Gruevskog, koji je optužen u predmetu Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, da mu vrati pasoš, ali i zahtjev tog tužilaštva da mu odredi pritvor, prenose srbijanski mediji.

Bivši premijer je u petak na saslušanju pred Apelacionim sudom, tražeći da mu se vrati pasoš, rekao da nema namjeru da bježi, već da namjerava da pobjedi na izborima i da ponovo dođe na vlast u Makedoniji, dodajući da je obaveza da se redovno javlja sudu “politička degradacija”.

Gruevski je u tom slučaju nazvanom “Titanik” optužen za zločinačko udruživanje radi izbornih prevara, zajedno sa više visokih funcionara VMRO DPMNE i bivših ministara u njegovim vladama.

Apelacioni sud je potvrdio odluke prvostepenog suda o oduzimanju pasoša optuženima u istom slučaju, bliskim saradnicima Gruevskog, bivšoj ministarki unutrašnjih poslova Gordani Jakulovskoj, bivšem ministru za transport i veze Miletu Janakievskom i sekretarima vlada Gruevskog, Martinu Protuđeru i Kirilu Božinovskom.

Odluke Apelacionog suda kojima je odbio zahtjeve optuženih u slučaju “Titanik” za vraćanje pasoša, ali i Specijanog tužilaštva za određivanje mjere pritvora, biće objavljene danas.

 

NV

Na vrh