Oglasili se iz Agrokora: Ispunićemo sve obaveze prema partnerima i dobavljačima

19. Mar 2017. | 20:32 | NV
agrokor

Kriza oko hrvatskog Agrokora posljednjih je dana tema broj jedan u medijima u regiji. U javnosti su se pojavile brojne špekulacije oko poreznog duga kompanije, ruskog utjecaja, reakcija čelnih ljudi iz prehrambrenih divova koji su ujedno i dobavljači Agrokora…

Iz Agrokora su se odlučili oglasiti oko tih medijskih napisa. Njihovo saopćenje Patria prenosi u cjelosti.

“Do javnosti ovih dana dolaze razne informacije o Agrokoru, među njima i velik broj nepotpunih i netačnih informacija koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača privrednog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji.

Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obaveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima.

Važno je naglasiti da u tom procesu imamo snažnu podršku svojih ključnih dionika. Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera /dobavljača”, stoji u saopćenju Agrokora.

Predsjednik Agrokor koncerna u okviru kojeg se nalazi veliki broj kompanija iz regije je Ivica Todorić.

 

NV / nap.ba

Oznake: >

Na vrh