Oklahoma je klub koji najviše novca daje igračima, evropski fudbalski velikani u vrhu liste

28. Nov 2017. | 08:41 | NV
westbrook

NBA tim Oklahoma City Thunders izdvaja najviše novca na plate svojih igrala i to računajući sve sportove.

Specijalizovana web stranica sportingintelligence.com donosi rezultate istraživanja po kojima ovaj tim na godišnjem nivou za plate igrača izdvaja ogromne svote novca.

Od 12 klubova koji su na vrhu ove liste, čak devet ih dolazi iz NBA lige, dok su tri fudbalska tima. Razlog za to je činjenica da je NBA u ovoj godini sklopio nove ugovore za TV prava, pa su klubovi dobili ogroman novac.

Iza Oklahome slijede Cleveland, pa Golden State, da bi se na četvrtom mjestu našla Barcelona ispred PSG. Ispred Real Madrida još su Charlotte, Portland i Clippersi.

U objavljenom izvještaju spomenute web stranice, na dokumentu od 140 stranica, navode se podaci i o ogromnim količinama novca koje izdvajaju klubovi za svoje igrače.

Za plate svojih igrača Oklahoma izdvaja u prosjeku na godišnjem nivou 9,3 miliona američkih dolara. Povećanje izdataka za igrače ovoga tima desilo se i davanjem unosnog ugovora Russellu Westbrooku te dovođenju NBA zvijezda Carmela Anthonya i Paula Georgea u svoje redove.

Sa druge strane, na ovoj listi najbolje rangirani fudbalski klub, Barcelona izdvaja u prosjeku 6,6 miliona dolara za jednog igrača u toku jedne sezone.

aaa-GSSS-2017-top-12

NV

Na vrh