Općina Vogošća: Privode se kraju radovi na postavljanju asfalta na dionici puta Ugorsko – Golo brdo na Žuči

29. Jul 2017. | 22:20 | NV
pz 1_800x533

Radnici firmi “Orman“ i “Ame“ privode kraju radove na asfaltiranju dionice puta Ugorsko – Golo brdo na Žuči. Danas je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao lokaciju gdje se izvode radove.

“Općina Vogošća je prilikom realizacije ovog projekta uspjela da na terenu zadovolji sve potrebe građana od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do izgradnje potpornih zidova. Rješen je i dugogodišnji problem odvodnje oborinskih voda, te dreniranje, postavljanje ivičnjaka, izrada bankina kao i postavljanje asfalta u dužini od 1 400 m sa širinom od 3,5 do 4,5 m. Ukupna vrijednost projekta, kojeg zajednički finansiraju Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Općina Vogošća, iznosi preko 500.000 KM“ istakao je načelnik Smajić.

Također je naveo da će se nastaviti aktivnosti na rekonstrukciji i sanaciji puta u naselju Ugorsko od kuće Pašalića do kuće Spahića, uz predhodno rješavanje imovinsko – pravnih odnosa, kao i izradu kvalitenog projekta, saopćeno je iz općine. Načelnik je pozvao građane sa ovog područja da se maksimalno uključe i daju svoj doprinos prilikom projektovanja kako bi se što kvalitetnije izvršili radovi.

pz 4_800x533

NV

Na vrh