Općina Vogošća: U toku radovi na sanaciji pješačkih staza i oštećenog stepeništa i prilaza

29. Sep 2017. | 22:49 | NV
stepeniste-640x360

U ovoj građevinskoj sezoni, na području Općine Vogošća u toku je realizacija više projekata iz oblasti komunalne infrastrukture. Sanacija klizišta, sanacija i uređenje riječnih korita, kanalizacione i vodovodne mreže samo su neki od aktuelnih radova.

Općina Vogošća vodi računa o tome da se projekti raspoređuju ravnomjerno u svim mjesnim zajednicama, od Kobilje Glave do Gore, ističu iz općine. Ono što raduje, posebno stanovnike MZ Vogošća II, zasigurno je i sanacija pješačkih staza i oštećenih stepeništa kao i prilaza. S tim u vezi, pored stepeništa u ulici Skendera Kulenovića, stepenište u neposrednoj blizini Doma zdravlja Vogošća, odnosno apoteke ima ljepši izgled.

Aktivno se radi i u samom urbanom dijelu Vogošće u ulici P.O. Zvijezda. Radove izvode radnici firme „AME“. Ova firma zadužena je za radove na sanaciji oštećenih stepeništa na području MZ Vogošća II, trotoara u ulici P.O. Zvijezda i izgradnji parking prostora i pješačke staze u ulici Akifa ef. Biserovića.

Prema informacijama iz Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove, kompletan projekat sanacije javnih stepeništa vezuje se za lokalitete: spoj ulica Igmanska i Spasoja Blagovčanina, spoj ulica Igmanska i Skendera Kulenovića, stepenište u ulici Remzije Veje (kod DZ Vogošća) i djelimično stepenište na spoju ulica Remzije Veje i P.O. Zvijezda. Finansijska vrijednost svih radova, čiji je investitor Općina Vogošća, namjenskim sredstvima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, je oko 61.000 KM.

Podsjetićemo i na to da je među projektima koji su namjenjeni svim mjesnim zajednicama u Općini Vogošća i izgradnja javne rasvjete. Ovaj projekat se realizuje prema Okvirnom sporazumu sa firmom „SES“, saopćeno je iz Općine Vogošća.

 

NV

Na vrh