Općina Vogošća: Uskoro izgradnja dječijeg igrališta u naselju Rosulje

16. Aug 2017. | 10:01 | NV
UGOVOR-IGRALISTE-640x360

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Rosulje, čija je vrijednost oko 54.000 KM, jučer su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predstavnica firme “Mibral“ Maja Bralović-Smith.

“Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana od dana uvođenja u posao. Na igralištu će biti urađeno stepenište, postavljen parkovski mobilijar kao i ograda kako bi bila zadovoljena i sigurnosna strana“, navela je Maja Bralović-Smith.

Igralište će se graditi na lokaciji koju su djeca zajedno sa roditeljima prepoznali kao najbolju za dječije igralište. U narednom periodu je planirana izgradnja još dječijih igrališta u ovom naselju, saopćeno je iz Općine Vogošća.

“Pored ovog igrališta uskoro počinje izgradnja dječijeg igrališta u MZ Hotonj, kao i dva mini sportska igrališta sa plastičnom travom u ulicama Jošanička i Spasoja Blagovčanina“, istakao je načelnik Smajić.

U prošloj godini Općina Vogošća je renovirala sva sportska i dječija igrališta, ali isto tako izgradila nekoliko novih sportskih igrališta. Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo sva igrališta su predata KJKP “Park“ Sarajevo na održavanje.

NV

Na vrh