Osigurana sredstva za završetak rekonstrukcije: Bazen na FASTO-u u funkciji od naredne akademske godine

30. Dec 2016. | 15:42 | NV
2

Ministarstvo obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo osiguralo je 1.700.000 KM za završetak rekonstrukcije bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) Univerziteta u Sarajevu. Tim povodom, resorni ministar Elvir Kazazović danas je potpisao Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za realizaciju tog projekta sa dekanom Fakulteta Nusretom Smajlovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju KS Ljiljanom Pelidijom.

Po riječima ministra Kazazovića, ova nedostajuća sredstva za završetak radova Vlada Kantona Sarajevo osigurala je kroz uštede u Budžetu za ovu godinu. Najavio je da će sredstva biti doznačena ovoj visokoškolskoj ustanovi, odmah nakon potpisivanja Sporazuma.

“Očekujemo da će već u narednoj akademskoj godini ovaj univerzitetski bazen biti na raspolaganju studentima”, rekao je ovom prilikom ministar Kazazović. 

Projekt rekonstrukcije ovog bazena počeo je 1996. godine doniranim sredstvima Republike Grčke. Procijenjena ukupna vrijednost radova je oko 3.232.000 KM, a za realizaciju prve i dijela druge faze njegove sanacije sredstva su dosada obezbijedili Federalno ministarstvo kulture i sporta, Kanton Sarajevo i Općina Centar. Stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS.

Potpisivanju ovog sporazuma, između ostalih, prisustvovali su zastupnici u Skupštini KS Amel Mekić i Rasim Lakota, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, te menadžment i uposlenici Fakulteta  sporta i tjelesnog odgoja.

 

NV

Na vrh