Osmanović razgovarao sa ambasadorom Kuvajta u BiH

10. Feb 2017. | 18:49 | NV
osmanovic

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je sa ambasadorom Kuvajta u BiH Nasserom Riden Thamer Almotairijem o mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje, a pred posjetu ministra Osmanovića Kuvajtu naredne sedmice.

Dogovoreno je da će tokom boravka u Kuvajtu Osmanović posjetiti ministarstva te države nadležna za obrazovanje i zdravstvo, jer u ovim oblastima postoje velike mogućnosti za saradnju.

Ambasador Almotairi je podsjetio da je u proteklih pola godine više pacijenata iz Kuvajta liječeno u zdravstvenim ustanovama u BiH i istakao zainteresovanost Kuvajta za ovaj vid saradnje, imajući u vidu visok kvalitet zdravstvenih usluga koje pojedine zdravstvene ustanove u BiH pružaju. Naglasio je i da njegova država stipendira veliki broj studenata koji studiraju u akreditovanim visokoškolskim ustanovama u svijetu i izrazio očekivanje da će se univerziteti iz BiH uskoro naći na listi ustanova u koje dolaze studenti iz Kuvajta.

Osmanović, tokom boravka u Kuvajtu, posjetit će i najznačajnije institucije kulture u toj zemlji i razgovarati o mogućnostima za dalju saradnju umjetnika iz BiH i Kuvajta.

 

NV

Na vrh