Otvoreni obnovljeni vrtići u Sarajevu i Palama

16. Dec 2016. | 11:16 | NV
15122016-49

Svečanom ceremonijom presjecanja vrpce u Sarajevu i Palama jučer su otvoreni su obnovljeni dječiji vrtići „Dunja“ na Otoci i „Bubamara“ na Palama,  čije je projekat obnove realiziran u sklopu zajedničke saradnje Ambasade SAD u BiH-Ureda za odbrambenu saradnju (ODC), Evropske komande Američkih snaga i Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Ceremoniji u Sarajevu i Palama prisustvovali su načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč i vojni izaslanik SAD u BiH nrigadir Mark Karas, koji su u saradnji sa direktoricom dječijih vrtića u Sarajevu Jasminom Čongo i direktoricom dječijeg vrtića „Bubamara“ Pale Slavkom Brezo, svečano presjekli vrpce i otvorili obnovljene vrtiće.

Projekat obnove dječijih vrtića u Sarajevu i Palma finansijskim sredstvima u vrijednosti od 100,000 dolara je podržala Ambasada SAD u BiH, dok su pripadnici Inžinjerijskog bataljona OS BiH izvršili sve potrebne radove na vrtićima. (postavljanje zaštitne ograde, farbanje fasada i prozora, uređenje vanjskog igrališnog prostora i staza, itd).

General Jeleč se u svom obraćanju zahvalio Ambasadi SAD u BiH, koja je omogućila da Oružane snage BiH učestvuju u projektu rekonstrukcije dječijih vrtića, te da je ovo samo još jedan u nizu projekata kojima OS BiH, uz pomoć prijatelja, ispunjavaju svoju misiju pomoći civilnom stanovništvu. Također, izrazio je zadovoljstvo i sreću što će od danas djeci koja pohađaju ove vrtiće biti ljepše, veselije i sigurnije tokom njihovog boravka.

Ovom prilikom direktorice Čongo i Brezo su uručile zahvalnice generalu Jeleču i brigadiru Karasu dok su mališani dječijih vrtića u Sarajevu i Palama za sve prisutne pripremili mali kulturno umjetnički program kao znak zahvalnosti.

Ovim projektom OS BiH su još jednom, kao bezbroj puta do sada, izvršile zadatak, te će u skladu sa svojim mogućnostima i misiji, u budućnosti i dalje biti na raspolaganju za pružanje pomoći civilnom stanovništvu.

 

NV

Na vrh