Partnerstvo i saradnja između Građevinsko-geodetskoj školi iz Tuzle i Polybau škole iz Švicarske se nastavlja

16. May 2017. | 12:04 | NV
IMG_9286

Saradnja GGŠ iz Tuzle i Polyau škole se nastavlja. Danas se nastavlja edukacija polaznika, prve generacije “Izolateri ovojnice objekta” koje vode profesori iz Tuzle i Polybau škole. Učenici imaju priliku da nastave da uče kroz praktičan rad i da istovremeno pokažu šta su sve naučili tokom prve godine svog školovanja.

Utoku je priprema za intenzivnu edukaciju prve generacija, koja će se održati u Polybau školi  u Švicarskoj.  U oktobru 2017. menadžment GGŠ i učenici prva generacija “Izolateri ovojnice objekta” putuje u Švicarsku.

Jučer je održan sastank menadžmenta GGŠ iz Tuzle i Polybau škola iz Švicarske sa predstavnicima građevinskih firmi iz Tuzlanskog kantona u cilju uspostavljanja bolje saradnje između škole i firmi, obezbjeđivanja mjesta za obavljanje praktične nastave i eventualno zaposlenje.

Građevinske firme su istakle da im nedostaje radnika ove struke i da je važno da se u školama obučavaju kadrovi koji nedostaju na tržištu rada.

Dogovoren je sastanak sa predstavnicima većih građevisnkih firmi naredne sedmice u Privrednoj komori TK gdje će se dogovoriti o prevazilaženju problema upisa učenika u stručna zanimanja.

 

NV

 

Na vrh