Patrijarh o presudi Mladiću: Silni svjetski moćnici rade đavolska djela

24. Nov 2017. | 16:01 | NV
patrijarh

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je presuda ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bila očekivana i da je uvjeren da je i ta presuda kao i svaka druga protiv Srba tu “jer silni svjetski moćnici rade đavolska djela”, prenijela je Beta.

“Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi nažalost tu ništa ne možemo da učinimo. Sve se to dešava jer silni svjetski moćnici rade đavolska djela, a mi trpimo posljedice”, rekao je patrijarh Irinej za dnevni list “Alo”.

On je naveo i da nepravda što se u Hagu “sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu traje dugo i da joj se ne vidi kraj”.

“Nije od jučer da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, rekao je Irinej i dodao da se sa tom nepravdom treba boriti tako što “ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla”.

Ovim izjavama Srpska pravoslavna crkva je opet stala na stranu Ratka Maldića i drugih koji su činili najteže zločine, poput genocida, masovnih silovanja, uništenja na stotine vjerskih objekata, ljudi koji su odgovorni za smrt na hiljade djece i civila.

Zanimljivo je da patrijarh u onima koji su to osudili vidi “đavolska djela”, dok ono što je radio Mladić i drugi zločinci tako ne opisuje.

Po ustaljenoj šemi dijela srpske političke scene Irinej rad Haškog tribunala i drugih sudova vidi kao zavjeru cijelog svijeta protiv Srbije i “svjetskih moćnika” koji žele da nanesu štetu Srbiji i srpskom narodu.

 

NV

Na vrh